Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı ve Kaşarlı GözlemeIspanaklı ve Kaşarlı Gözleme Tarifi - Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler; - 4 adet hazır yufka - 250 gr ıspanak- 1 küçük boy kuru soğan - 100 taze kaşar peyniri - sıvıyağ - tuz, karabiber Yapılışı; - Ispanağı 3-4 kez iyice yıkayarak doğrayın Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte bir tencerede kavurun Üzerine ıspanakları ilave ederek 3-4 dk kadar pişirin (Ispanaklar hafif çiğ kalacak) Üzerine tuz ve karabiberi dilediğiniz kadar serpin![]() - Kaşar peynirini rendeleyin ![]() - 1 adet yufkayı tezgahınıza açın Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip yufkanın her yerine bulaşmasını sağlayın Yufkayı her iki ucundan uçlar üstüste gelecek şekilde katlayın Hazırladığınız ıspanaklı için bir yufkalık kısmını , yufkanın ortasına koyup elinizle kare olacak şekilde yayın Ispanağın üzerine kaşar peyniri serpip yufkanın diğer kenarlarını üstüste katlayın![]() - Aynı işlemi diğer yufkalar için de uygulayın ![]() - Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun Tava kızdıktan sonra gözlemeyi koyarak altlı üstlü çevirerek üzeri kızarıncaya kadar pişirin Gözlemeniz servise hazır
|
|
|
|