06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi
Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Tarifi - Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Nasıl Yapılır - Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Malzemeleri
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet haşlanmış orta boy patates
5 su bardağı un + tezgahı unlamak için bir miktar daha
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine 2 yumurta sarısı ve sıvıyağ
İç harcı için:
500 gram ıspanak yaprağı
1 orta boy kuru soğan
150 gr peynir (beyaz peynir, tulum vb )
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ısıtın Soğanları tavaya alıp ocağı kısın Ara ara karıştırarak soğanların saydamlaşmasını sağlayın Yıkayıp sularını süzdüğünüz ıspanak yapraklarını elle iri parçalara ayırarak tavaya ilave edin ve karıştırın Hacimlerini kaybettiklerinde üzerine damak tadınıza uygun miktarlarda karabiber ve muskat rendesi ekleyin Peynir az tuzlu ise burada tuz ilavesi de yapabilirsiniz Ispanaklar suyunu salacak ve bir süre sonra buharlaşacak Bu aşamada tavayı ocaktan alın Ilınmasını bekleyin, üzerine peyniri ufalayın, karıştırın
Hamur için patatesleri çatalla ezin veya rendeleyin Geniş bir hamur yoğurma kabına alın Üzerine elenmiş unu, oda sıcaklığındaki sütü, sıvıyağı, toz şekeri, tuzu ve mayayı ekleyin Hamuru iyice yoğurun Patates içerdiğinden başta bir araya getirmesi zor olacaktır Yoğurdukça esnek bir hamur halini alacak, bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecek Hamuru top haline getirin, hamur yoğurma kabını üzerine kapak yapıp 10 dakika dinlendirin
Tezgah üstüne un serpin ve hamuru alıp kısa süre yoğurun 12 bezeye ayırın Her bezeyi tezgah üstünde yuvarlayıp bir kenara alın Üstlerini temiz bezle örterek bekletin Bir bezeyi alıp unlanmış tezgah üstünde oval olarak açın Geniş ucu yaklaşık bir A4 dosya kağıdı uzunluğunda olsun Açtığınız hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye alın Kenarlarda 1,5 cm boşluk bırakarak ortaya iç harcı yayın Sonra da kenarları ortaya doğru katlayın Ovalin iki ucunu hafifçe sivriltin Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın
Tepsilerdeki pidelerin üstlerini streç film ile kaplayıp kabarana dek bekleyin (yaklaşık 35-40 dakika) Fırını 200 dereceye ayarlayın Pidelerin üstlerine, sıvıyağ ile incelttiğiniz yumurta sarılarını sürün Fırına sürüp kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin
Afiyet Olsun
|
|
|