Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanak, kür, peynirli, pidesi

Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi



Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Tarifi - Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Nasıl Yapılır - Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Malzemeleri


Malzemeler


Hamuru için:


2 adet haşlanmış orta boy patates

5 su bardağı un + tezgahı unlamak için bir miktar daha

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine 2 yumurta sarısı ve sıvıyağ


İç harcı için:


500 gram ıspanak yaprağı

1 orta boy kuru soğan

150 gr peynir (beyaz peynir, tulum vb)

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat


Hazırlanışı


Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ısıtın Soğanları tavaya alıp ocağı kısın Ara ara karıştırarak soğanların saydamlaşmasını sağlayın Yıkayıp sularını süzdüğünüz ıspanak yapraklarını elle iri parçalara ayırarak tavaya ilave edin ve karıştırın Hacimlerini kaybettiklerinde üzerine damak tadınıza uygun miktarlarda karabiber ve muskat rendesi ekleyin Peynir az tuzlu ise burada tuz ilavesi de yapabilirsiniz Ispanaklar suyunu salacak ve bir süre sonra buharlaşacak Bu aşamada tavayı ocaktan alın Ilınmasını bekleyin, üzerine peyniri ufalayın, karıştırın


Hamur için patatesleri çatalla ezin veya rendeleyin Geniş bir hamur yoğurma kabına alın Üzerine elenmiş unu, oda sıcaklığındaki sütü, sıvıyağı, toz şekeri, tuzu ve mayayı ekleyin Hamuru iyice yoğurun Patates içerdiğinden başta bir araya getirmesi zor olacaktır Yoğurdukça esnek bir hamur halini alacak, bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecek Hamuru top haline getirin, hamur yoğurma kabını üzerine kapak yapıp 10 dakika dinlendirin


Tezgah üstüne un serpin ve hamuru alıp kısa süre yoğurun 12 bezeye ayırın Her bezeyi tezgah üstünde yuvarlayıp bir kenara alın Üstlerini temiz bezle örterek bekletin Bir bezeyi alıp unlanmış tezgah üstünde oval olarak açın Geniş ucu yaklaşık bir A4 dosya kağıdı uzunluğunda olsun Açtığınız hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye alın Kenarlarda 1,5 cm boşluk bırakarak ortaya iç harcı yayın Sonra da kenarları ortaya doğru katlayın Ovalin iki ucunu hafifçe sivriltin Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın


Tepsilerdeki pidelerin üstlerini streç film ile kaplayıp kabarana dek bekleyin (yaklaşık 35-40 dakika) Fırını 200 dereceye ayarlayın Pidelerin üstlerine, sıvıyağ ile incelttiğiniz yumurta sarılarını sürün Fırına sürüp kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.