Amerikan Pastasi Nasil Yapilir - Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Pastasi Nasil Yapilir - TarifiAmerikan Pastasi Tarifi - Amerikan Pastasi Yapimi - Amerikan Pastasi ![]() Amerikan Klasigi CHEESECAKE (Tarifin uzunluguna bakip aldanmayin Guzel bir cheesecake olmasi icin ayrintili olarak yazildi )Malzemeler: * Kelepçeli pasta kalıbı * 2 su bardağı iyice öğütülmüş Graham cracker (Türkiye için yulafli biskuvi kullanılabilir) * 1/2 cay kaşığı tarçın * 1 çubuk tereyağı (125 gr) İçine: * 2 paket cream cheese (450gr kadar) / (Türkiye için labne peyniri?)* 1 su bardağı tozşeker * 3 yumurta * 1 limon rendesi, ince rendelenmiş * 1 kutu sour cream (süzme yoğurt gibi bir sut urunu, daha yağlıca Eğer bulamazsanız koymadan da güzel bir cheesecake elde edebilirsiniz ) Yapılışı: Tart hamuru hazırlamak için: 1 erimiş yağı, öğütülmüş bisküvileri ve tarçını bir kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli pasta kalıbınıza dokun![]() 2 Bir yemek kaşığı yardımı ile düzleyip bastırın Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın![]() 3 İçini hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın![]() İçini hazırlamak için: 1 Oda ısısına getirilmiş, yumuşak cream cheese'i düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın pütürlüğü gidene kadar![]() 2 Yavaş yavaş tozşekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar![]() 3 Yanlarda kalan creamcheese varsa arada kaşıkla sıyırın![]() 4 Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin![]() 5 Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın![]() 6 Sour cream i ekleyin![]() 7 Karışım iyi karışmış ama aşırı çırpılmamış olmalı Çok karıştığı zaman hava kabarcıkları oluştuğu için kabarırken çatlayıp sönmesine sebep olabilir![]() 8 Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın![]() 9 Kalıbınızı alt tarafından alüminyum folyo ile sarin iyice yan duvarlara kadar![]() 10 Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin![]() 11 Bu şekilde önceden işitilmiş 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin![]() 12 Cheesecakemin orta kısmi hala sallanıyor (cıvık) olmalı, soğuduktan sonra sertleşecektir Daha fazla pişirmeyin![]() 13 Bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun![]() 14 Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin![]() 15 Arzuya göre sadede yenebilir Ancak sosluda güzel oluyor![]() Üzerine sos için: * 2 yemek kaşığı tereyağı (yada margarin Türkiye için) * 2 kutu blueberry (450 gr kadar frenküzümü)* 3/4 su bardağı tozşeker * 1 cay kasığı nişasta * 1 limonun suyu Yapılışı: Bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyup karıştırın Orta ısıda pişirin Kaynadıktan 2-3 dakika sonra alıp soğumaya bırakın Cheesecake'inizi dilimleyip tabağa aldığınızda bir iki kaşık üstüne dökün
|
|
|
|