Kayısılı Çikolata Yuvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Çikolata YuvasıKayısılı Çikolata Yuvası - Kayısılı Çikolata Yuvası Tarifi - Oktay Usta Tarifleri ![]() Malzemeler : 2 Paket Petibör Bisküvi 100 Gr MargarinYarım Kg Kayısı1 Çay B Toz Şeker1 Su B Krema200 Gr Bitter ÇikolataÜzeri İçin: Hindistan Cevizi Hazırlanışı Bisküvileri karıştırma kabına kırın Margarini eritip bisküvilerin içine dökün Elinizle harmanlayın İnce kenarlı bir tart kalıbına alın Elinizle ortasına bastırarak sıkıştırın Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Kayısıları bıçakla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın![]() Ayıklanan kayısıları tencereye alın ve şeker ilave edin Yarı kıvamda pişirin Fırından çıkan bisküvilerin üzerine pişen kayısıları dizin Kremayı küçük bir tencereye alın ve kaynamaya başlayınca içine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritin Elde ettiğiniz bu karışımı da kayısıların üzerine dökün Hindistan cevizi serperek süsleyin ve soğuyunca servis edin
|
|
|
|