Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, revani

Bademli Revani

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Revani



Bademli Revani Tarifi - Bademli Revani Nasıl Yapılır - Bademli Revani Malzemeleri
BADEMLİ REVANİ


Malzemesi:

8 tane yumurta

1 bardak pudra şekeri

1 ufak paket vanilya

100 gram badem içi

4 kahve fincanı irmik

2 kahve fincanı pirinç unu

2 bardak sıcak su

4 bardak toz şeker

4 bardak su


Bir kaba, yumurtalar akı ile beraber kırılır, içerisine pudra şekeri, vanilya konur ve ılık bir yerde telle çırpılır Boza kıvamına gelince, içerisine pirinç unu, irmik serpilir Yavaş yavaş karıştırılır Bir tepsinin içi yağlanır (margarin yağı olabilir) Kabukları ayıklanmış ve ufalanmış bademler tepsinin içine serpilir Yapılan revani boşaltılır Orta derecede fırında 45 dakika pişirilir Revaniyi fırından çıkarınca üzerine iki bardak sıcak su dökülür Tekrar fırına konulur 5-6 dakika sonra çıkarılır Daha evvelden hazırlamış olduğunuz şekerli sıcak şurup bir kepçe ile revaninin her yerine, yedire yedire dökülür ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra porsiyon porsiyon kesilip servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.