Kakaolu Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu ŞekerpareKakaolu Şekerpare tarifi - Kakaolu Şekerpare nasil yapilir - Kakaolu Şekerpare yapilisi ![]() Malzemesi: 2 yemek kaşığı haşhaş 4 su bardağı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2 adet yumurta 2 adet yumurtanın sarısı 250 gr erimiş margarin 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı badem Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 su bardağı suTarifi: • 3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın ![]() • Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın ![]() • Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun ![]() • Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() • Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin ![]() • Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı ![]() • Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun ![]() • 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin ![]() • Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın ![]() |
|
|
|