Sebze Pişirme Önerileri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Pişirme ÖnerileriSebze Pişirmenin püf noktaları - Sebze Nasıl Pişer - Keskin Kokulu sebzeler Nasıl Pişer Sebze yemekleri yaparken en çok şikayet edilen iki konu vardır: Keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesi ve yeşil renkli sebzelerin renklerini kaybetmesi Her iki problemin de çözümü tektir ve çok basittir![]() Soğan, karnabahar, lahana gibi keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesinden şikayetçiyseniz, bu sebzeleri pişirirken tencerinin kapağını aralık tutun ![]() Kapağı açık tutularak pişirilmesi gereken diğer yemek türleriyse yeşil renkli sebzelerin kullanıldığı yemeklerdir Böylece, buharın dışarı çıkması sağlanacak ve sebzeleriniz renklerini kaybetmeyecektir![]() Eğer sebzelerinizi haşlayacaksanız ve renklerinin de kaybolmamasını istiyorsanız, haşlama suyuna bir miktar sirke ekleyin ![]() Çok bilinen bir öneri olmasına rağmen tekrar etmekte fayda görüyoruz Yemeklerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yemeklerinize sıcak su ekleyin
|
|
|
|