Rulo Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo Tavuk GöğsüRulo Tavuk Göğsü tarifi - Rulo Tavuk Göğsü yapilisi ![]() MALZEMELER: 1 lt süt1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un 1,5 su bardağı tozşeker 1 paket gurme vanilya 1 poşet kremşanti 50 gram margarin 1 paket kakaolu bisküvi YAPILIŞI: Sütü bir tencereye alıp içine unu ve şekeri koyalım Tencerede iyice karıştırıp altını açalım Göz göz olana kadar pişirelim Pişince altını kapatıp içine margarini ekleyelim Biraz soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip 15 dakika kadar çırpalım Bisküviyi robotta un haline getirelim Büyük fırın tepsisinin içine bisküviyi bolca dökelim Üstüne muhallebiyi yavaşça yayalım Kaşığı yada spatulayı ıslatıp üstünü düzeltelim Soğumaya bırakalım Sonra dolaba koyup vaktiniz varsa 1 gece yoksa 3,4 saat bekletelim Soğuyup kendine gelen tatlıyı önce ortadan ikiye uzunlamasına sonrada 3 parmak kalınlığında enlemesine keselim
|
|
|
|