Cevizli Soğanlı Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Soğanlı PoğaçaCevizli Soğanlı Poğaça Tarifi - Cevizli Soğanlı Poğaçanın Yapılışı - Cevizli Soğanlı Poğaça Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 su bardağı ılık sütt 2 adet Yumurta ( birinin sarısı üzeri için ) 1 paket instant kuru maya 75 gr Marrgarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )2 yemek kaşığı Şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un Hamurun içine: 1 adet iri baş soğan ( piyaz doğranmış ) 1 su bardağı ceviiz içi ( iri kırılmış ) 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı pulbiber Yapılışı: Öncelikle tavaya 2 kaşıık tereyağı alın ve piyaz doğranmış soğanı soteleyin Soğanlara pulbiberi ekleyip, ocağı kapatın ve soğumaya bırakıınız![]() ![]() Unu ve tuzu bir kaba eleyin Şekeri ve mayayı üzerine serpiştirin Ilık süttüde üzerine gezdirin 5 - 10 dakika daha sonra, maya kabarcıklanmaya başlayınca; yumuşamış Marrgarini ve Yumurtayı ilave edin Yumuşak ve yapışkan bir hamur yoğurun Hamura sotelediğiniz soğanı ve ceviizide ekleyip, tekrar yoğurun Hamurun üzerini örtüp, iki katı olana kadar mayalandırın Mayalanan hamurdan elinizi hafif yağlayıp, ceviizden biraz daha büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerine birkaç damla suyla açtığınız Yumurta sarısını sürün 20 - 30 dakika arası tekrar tepside mayalandırın![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından alıp, sıcak sıcak servis edin
|
|
|
|