Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, kaymağı

Afyon Kaymağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Kaymağı



Kaymak nasıl yapılır - Afyon kaymağı tarifi - Evde kaymak nasıl yapılır - Evde kaymak tarifi

Malzemeler:


6 Su Bardağı Süt

1 Su Bardağı Un

1 Su Bardağı Toz Şeker

50 Gram Margarin

1 Paket Vanilya

1 Su Bardağı Kaymak

1 Su Bardağı Ceviz veya Fındık

2 Su Bardağı Hindistan Cevizi



Hazırlanışı:


Süt, un ve şeker geniş bir tencerede karıştırılarak kaynatılır


Kaynamış olan muhallebi ocaktan alınır


Vanilya ilave edilip mikserle 5 dakika çırpılır


2 su bardağı Hindistan Cevizi dikdörtgen fırın tepsisine yayılır


Hazır olan muhallebi kepçeyle yavaş yavaş tepsiye boşaltılır


Spatulayla eşit olarak dağıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır


Kaymak, muhallebinin üzerine sürülür ve ceviz de üzerine serpilir


Buzdolabında istenildiği kadar soğutulduktan sonra kesilip ikiye katlanır


Kaymak olması şart değil ama ayrı bir lezzet kattığı için tercih edilebilir


Ben bir fırın tepsisinden 20 adet Afyon Kaymağı çıkardım


Sizler istediğiniz boyutta kesebilirsiniz


Afyon Kaymağımız yenilmeye hazır Denemeyen varsa mutlaka denesin


Afiyet Olsun


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.