![]() |
Afyon Kaymağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyon KaymağıKaymak nasıl yapılır - Afyon kaymağı tarifi - Evde kaymak nasıl yapılır - Evde kaymak tarifi ![]() Malzemeler: 6 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Toz Şeker 50 Gram Margarin 1 Paket Vanilya 1 Su Bardağı Kaymak 1 Su Bardağı Ceviz veya Fındık 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi Hazırlanışı: Süt, un ve şeker geniş bir tencerede karıştırılarak kaynatılır ![]() Kaynamış olan muhallebi ocaktan alınır ![]() Vanilya ilave edilip mikserle 5 dakika çırpılır ![]() 2 su bardağı Hindistan Cevizi dikdörtgen fırın tepsisine yayılır ![]() Hazır olan muhallebi kepçeyle yavaş yavaş tepsiye boşaltılır ![]() Spatulayla eşit olarak dağıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır ![]() Kaymak, muhallebinin üzerine sürülür ve ceviz de üzerine serpilir ![]() Buzdolabında istenildiği kadar soğutulduktan sonra kesilip ikiye katlanır ![]() Kaymak olması şart değil ama ayrı bir lezzet kattığı için tercih edilebilir ![]() Ben bir fırın tepsisinden 20 adet Afyon Kaymağı çıkardım ![]() Sizler istediğiniz boyutta kesebilirsiniz ![]() Afyon Kaymağımız yenilmeye hazır ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|