Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bölümleri, etinin, kuzu

Kuzu Etinin Bölümleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etinin Bölümleri



kuzu eti hakkında genel bilgi - kuzunun hangi bölümünden hangi yemek yapılır - kuzu pişirme - kuzunun neresinden ne yemeği yapılır - kuzu eti nasıl pişirilir



Kuzunun bölümlerini ve kuzu etinin buna göre hangi yemekte, nasıl kullanılacağını görelim:

BUT


Kuzunun arka ayaklarına but denir But eti yağsız ve yumuşak olur Kuzunun en lezzetli bölümlerinden biri burasıdır Buttan çok güzel kızartma, fırın yemekleri ve şiş yapılır

PİRZOLALIK


Kuzunun sırtındaki ön bölümdür, bütün olarak pişirilirse, güzel kızartma olur Ama daha çok bu bölümdeki kaburga kemikleri tek tek yani kalem kalem ayrılır ve pirzola veya kemiksiz pirzola olarak pişirilir

FİLETOLUK


Kuzunun sırtındaki arka bölüm pirzolalığın devamıdır Bu bölümde kaburga kemikleri bulunmadığından, buradan fileto çıkarılır Bu bölümdeki etle kızartmalar, rostolar ve kotletler yapılır

KOL


Ön bacakların üst bölümünde kol denir Bu bölümdeki kasların arasında ince yağ tabakaları görülür Kuzunun bu bölümünden kızartmalar pişirilirse de daha çok kuşbaşı et yemekleri, tas kebap kol etiyle yapılır

DÖŞ


Kuzunun en yağlı bölümüdür Ancak kemiksiz eti çok az olduğundan genellikle eti kemikli olarak parçalanır, sebze ve kurufasulye, nohut yemeklerinde kullanılır GERDAN VE BAŞ Kuzunun makbul olmayan bölümüdür Daha çok haşlamalarda ve et suyu çıkarmak için kullanılır

SAKATAT


Hayvanın yenilebilen iç organlarıdır: ciğer, yürek, böbrekler, dalak, işkembe, bumbar, şirden, dil, baş, beyin, paça, yumurta Sakatatta her parçadan farklı yemekler yapılır Ancak sakatattan yapılmış yemeklerin sindirimi güçtür

UYKULUK


Timüs ve pankreas bezlerine uykuluk adı verilir Uykuluktan yapılan yemekler en lüks lokantaların özel yemekleri arasına girmiştir Bunda bu bezin hoş bir tadının bulunmasının büyük payı vardır Uykuluk pişirilmeden önce soğuk suyla orta ateşe konur ve su kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra delikli bir kepçeyle sudan alınarak süzülür, sonra soğuk suyun içine atılır Soğuk suda çok kısa bir süre tutulduktan sonra, zar gibi ince derisi çıkarılır, kurulanır ve pişirilmeye hazır bir duruma getirilmiş olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.