Meshur Mengen Corbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meshur Mengen CorbasiMalzemeler ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Cay fincani pirinc 2 Adet limon suyu 1 Su bardagi un 2 Kepce yogurt 4 Adet patates(kücük küpler halinde dogranmis) 1 Yemek kasigi Nane 3 Cay kasigi tuz 1 Adet yumurta 2 Yemek kasigi margarin 8 Su bardagi kemik suyu veya su Su kullanacaklar et bulyon'da ilave edebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() YAPILISI Kemik suyunu,kemik suyu olmayanlar suyu tencereye koyup kaynatin (Kemik suyu olmayan et bulyon ilave etsin)![]() Yikanmis ayiklanmis pirincide ilave edip pisirin ![]() ![]() Un,limon, yogurt ve yumurtanin sarisiniaz miktarda su ilave ederek güzelce cirpin ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistiri Arkadaslar bu cok önemli karistirmazsanizcorba topak topak olur ![]() ![]() Kivami koyulasmaya baslayincaya kadar pisirip karistirin ![]() Bu islemleri yaptiktan sonra eritilmis 2 yemek kasigi margarine nane ilave edip ocakta kavurup, corbanin üzerine gezdirin ![]() ![]() Diger taraftanda kücük küp halinde dograndigimiz patatesleri kizartip iyice süzdükten sonra corbaya ilave edin ![]() ![]() Corbaya tuz ilave edip ocaktan alabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|