Kamelya Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kamelya ÇorbasıMalzeme - 1/2 kg iç bezelye - 2 yemek kaşığı Sana - 2 orta boy soğan - 2 orta boy patates - 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı - 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su ) - 2 çorba kaşığı un - 1 limon suyu - 2 yumurta - 1/4 tavuk - 1 kahve fincanı krema - Tuz Hazırlanışı Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır![]() Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın![]() Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın![]() bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın![]() rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin ![]() Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin
|
|
|
|