Lahanalı Pirinç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Pirinç ÇorbasıLahanalı Pirinç Çorbası Lahanalı Pirinç Çorbası KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 6 kişilik Malzemesi 250 gr lahana 1 çay bardağı pirinç 1 soğan 2-3 dal maydanoz 6 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1 Lahanayı ince şeritler halinde doğrayıp süzgece alın Bol suyla yıkayıp süzün Pirinci yıkayıp süzün Soğanı soyup kıyın Maydanozu ince ince doğrayın![]() 2 Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin Lahanaları ilave edip 3-4 dakika kavurun Et suyunu ekleyip kaynatın Pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin Pirinçler iyice yumuşayınca ateşten alın Maydanozu çorbanın üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın![]() Not: Lahana, hiçbir besinde bulunmayan U vitamini içeren çok değerli bir sebze Mide ve bağırsak iç yüzeylerini koruyan bu vitamin sayesinde bu organlardaki yaraları hemen iyileştiriyor Ülserin ilacı olarak bilinen lahana, idrar söktürücü özelliğe de sahip; ayrıca gözleri güçlendiriyor
|
|
|
|