Yoğurtlu Kabak Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kabak ÇorbasıYoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Kabak Çorbası Yapılışı - Çorba Tarifleri - Çorbalar Malzemeler: 2 adet kabak 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 5-6 dal dereotu 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı arpa şehriye 8 su bardağı su ya da et suyu Karabiber Tuz Yapımı: Kaynamakta olan 2 su bardalk suya küp şeklinde doğranmış kabak ve şehriye atılır 10 dakika pişirilir Bu arada yoğurt, dövülmüş sarımsak, un, sıvı yağ, karabiber ve tuz iyice çırpılır Pişen kabaklı karışıma kalan 6 bardak su eklenir, kaynamadan yoğurtlu karışım eklenir Kariştırarak bir taşım kaynatılır Ateşten almadan hemen önce ince kıyılmış dereotu ilave edilir![]() alıntı |
|
|
|