Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, çorbasi, tavuklu

TAVUKLU BAMYA ÇORBASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAVUKLU BAMYA ÇORBASI




Malzemeler:


1 tavuk butu

100 gr bamya kurusu

15 çay bardağı şehriye

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

tuz

2 litre soğuk su

yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:


Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın İpinden çıkarın

2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin Suyunu başka bir yere süzün

Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin

Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)

Bu sosu tavuk suyuna ilave edin Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın

*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.