![]() |
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TAVUKLU BAMYA ÇORBASI![]() Malzemeler: 1 tavuk butu 100 gr bamya kurusu 1 ![]() 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz 2 litre soğuk su yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için) Yapılışı: Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin ![]() ![]() Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın ![]() ![]() Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun ![]() Bu sosu tavuk suyuna ilave edin ![]() ![]() *Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|