Terbiyeli Paça Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Paça ÇorbasıGerekli Malzemeler : Paça Malzemesi 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) 4 Su Bardağı Su Tuz Terbiye Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta 1 Limon Suyu 6 Çorba Kaşığı Sirke 6 Diş Sarmısak Hazırlanışı: Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin ![]() Başka bir tencerede tereyağını kızdırın Unu ilave edip 2 dakika kavurun Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin![]() Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın![]() Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur
|
|
|
|