Ramazan Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan ÇorbasıBalık Çorbası - Tunus Usulü Çorba - Balıklı Ramazan Çorbası 2-3 kişilik Gerekli malzeme: 750 gr temizlenmiş beyaz etli balık 2 soğan 150 gr arpa 50 gr domates püresi 1 litre su Yarım limon suyu 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı: Soğanları ayıklayıp rendeleyin Balıkları ayıklayıp yıkayın Küp şeklinde doğrayın 1 litre suyu kaynatın![]() Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın Soğanları ekleyip hafifçe kavurun Kırmızıbiber ve domates püresini ekleyin 5 dakika kısık ateşte pişirip kaynar suyu ekleyin Balıkları ilave ederek 20 dakika pişirin![]() Arpa, tuz ve karabiberi çorbaya ekleyin Yarım saat kısık ateşte arpa iyice pişinceye kadar kaynatın Limon suyunu ekleyip sıcak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|