Düğü Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğü ÇorbasıDüğü Çorbası tarifi - Düğü yemeği nasıl yapılır Düğü Nedir? Bulgurun un haline, düğü deniyor bu yörede Biz de bu güzel tarifi yapabilmek için , düğüyü evimizde elde edebiliriz İnce bulguru kahve çekme makinasında çekerek un haline getiriyoruz Yemeğimizin ana malzemesi bu olacak![]() Malzemeler - 1 su bardağı düğü -2 kaşık dolusu un -4 kaşık zeytinyağı -yeteri kadar su -1 adet patlıcan -5-6 adet domates -2 adet sivri biber -1 adet kırmızı biber -1 baş orta boy soğan -yarım demet maydanoz -tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Servis sırasında: İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir ![]() ![]() Yapılışı Düğü ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir Bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır![]() Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir Patlıcan ve domates küçük doğranarak tencereye eklenir Domatesler eriyene kadra pişirilir 4-5 bardak kaynar su eklenir Düğüler atılır En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz , birkaç tutam kimyon ve kırmızı biber eklenir Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke eklenebilir Afiyet olsun
|
|
|
|