Biberli Mısır Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Mısır ÇorbasıMalzemeler: 4 adet taze mısır 1 adet kırmızı et biberi 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ 8 su bardağı tavuk suyu 8-10 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon suyu 1 adet yumurta Hazırlanışı: Mısırlar haşlanır, kenarından bıçak yürüterek tanelenir Tencereye un ve yağ konur Unun kokusu gidene kadar kavrulur Üzerine tohumları temizlenmiş, ince kıyılmış kırmızı et biberi eklenir, 5 dakika kavrulur Daha sonra üzerine 1 su bardağı soğuk su konur, hızlı hareketlerle karıştırılır (Unun topaklanmaması için ) Tavuk suyu katılır Kaynama noktasına gelince mısır, toz kırmızı biber ve tuz ilave edilir Karıştırarak bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu-yumurta karışımı çorbaya akıtılır Bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alınır Servis yapılacağı sırada üzerine ince kıyılmiş maydanoz serpilir
|
|
|
|