![]() |
BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BADEMLİ PATLICAN ÇORBASImalzemeler 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 adet orta boy patlıcan 125 gram margarin 1 ![]() 7 ![]() 1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem içi ½ limonun suyu tuz Yapılışı Patlıcanları tamamen soyup ortasından yarın ve bir tencereye koyun ![]() ![]() Bir tencerenin içine margarini, unu koyup, çırpma teli ile ağır ağır karıştırarak, un renk değiştirinceye kadar pişirin ![]() Pişen patlıcanları unun içine koyup 1 dakika karıştırın ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|