Kirmizi Fasulye Corbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirmizi Fasulye CorbasiMalzemeler; - 300 gr haslanmis kirmizi fasulye* - 1 adet orta boy sogan, ince kiyilmis - 1 adet havuc, minik minik dogranmis - 1 kereviz sapi - 2 yemek kasigi zeytinyagi - 1,5 kap kadar sebze suyu ya da su - 1/2 tatli kasigi kimyon - 2 adet taze sogan - tuz ve karabiber tarifi * Fasulyeyi konserve almamanizi oneririm Kesinlikle lezzet farkediyor Bir gece onceden islatip, ertesi gun haslayabilirsiniz![]() -Sogan, havuc ve kerevizi zeytinyaginda yumusuyana dek, 5 dk kadar kavurun Tuzunu, biberini ve kimyonu ekleyin![]() Suyu ekleyin Kaynamaya baslayinca fasulyeleri ekleyin Sebzeler iyice yumusayana dek pisirin (Su miktarini eger az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)Corbanin yarisini mikserden gecirip, kalan corbaya ekleyin ![]() Uzerine ince kiyilmis taze sogan serpip sicak servis yapin ![]() ![]() |
|
|
|