![]() |
Hamurlu Gerdan Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurlu Gerdan ÇorbasıMalzemeler 1 Adet gerdan 6 Su bardağı su 3 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hamuru için : 3 Adet yumurta Aldığı kadar un Tuz Süslemek için : Nane yaprakları Hazırlanışı * Gerdanı suda haşlayın ![]() * Haşlama suyunu başka bir tencereye alın ![]() * Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin ![]() * Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın ![]() * Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin ![]() * Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin ![]() * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın ![]() * Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin ![]() * Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin ![]() * Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin ![]() * Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|