Fındıklı ve körili havuç çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı ve körili havuç çorbasıMalzeme; 4 iri havuç 2 patates 1 soğan 1 diş sarımsak 6 su bardağı su 1 çay kaşığı köri 15 gr margarin 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz Hazırlanışı; * Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın Soğan ve sarımsağı soyup kıyın Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin![]() * Blenderle püre halinde ezin Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin Sıcak olarak servis yapın ÖNERİ Fındık, tatlı ve tuzlu her türlü yemeğe yakışır Özellikle kaşarpeyniriyle birlikte çorbaya ayrı bir lezzet katar Daha keskin bir tat için dilerseniz çorbaya kırmızıacı tozbiber de ilave edebilirsiniz |
|
|
|