![]() |
Hamurlu Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurlu Çorbakıymalı çorba - hamur çorbası - hamurlu çorba nasıl yapılırMalzemeler 1/2 kg kıyma 2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr) 3 adet çarliston biber (ince kıyılmış) 8 su bardağı sıcak su (2 lt) 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 çay kaşığı kekik 1/2 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Hamur için: 2 su bardağı un (300 gr) 1/2 su bardağından biraz az su (100 ml) Yapılışı Tereyağını derin bir tencerede eritin ![]() ![]() ince kıyılmış çarliston biberleri, kavurduğunuz kıymaya ilave edin ![]() 8 su bardağı sıcak suyu, kıyma karışımına ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın ![]() Bir kaseye kaynayan çorbanın suyundan 2 çorba kaşığı ayırın ve bu suda; 1/2 çorba kaşığı salçayı iyice eritip, tekrar çorbanın içine karıştırın ![]() Bu arada hamur için 100 ml su ve 2 su bardağı unu karıştırıp, elinizde iyice ufalayarak küçük hamur parçaları haline getirin ![]() Bu hamur parçalarını kaynayan çorbanıza ilave edin ![]() Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ile lezzetlendirin ve arada bir karıştırarak, 10 dk, kısık ateşte pişirin ![]() Çorbanızı, sıcak çorba tabaklarında, kıyılmış maydanoz ile servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|