Taze Tarhana Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Tarhana ÇorbasıTaze Tarhana Çorbası Tarifi - Taze Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır - Taze Tarhana Çorbası Malzemeleri Malzemeler - 1 Çay bardağı Aşurelik Buğday - 2 Yemek kaşığı Kırmızı Mercimek - 2 Yemek kaşığı Nohut - 2 Diş Sarımsak - 8 Su bardağı Su - 4 Yemek kaşığı Süt - 350 Gr Süzme Yogurt - 2 Yemek kaşığı Yeşil Mercimek - 1 Adet Yumurta - Kararında TuzÜzeri İçin - 1 Adet Kuru Soğan - Kararında Kırmızı Toz Biber, Sıvı Yağ, Taze Nane Hazırlanışı Aşurelik buğday ve nohutu bol suyla yıkayıp suyunu süzün Ayrı tencerelere alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 10 dakika pişirip kapağı kapalı şekilde bir gece bekletin Bir sonraki gün sularını değiştirip hafifçe haşlayın Aynı tencere içine alıp bol suyla yıkanıp suları süzülmüş yeşil mercimek ve kabuklu kırmızı mercimeği ilave edip bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın Diğer tarafta süzülmüş yoğurdun üzerine 1 yumurtayı ilave edin Ilık su ilave ederek koyu çorba kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin İyice ısınınca bakliyat karışımını ve kıyılmış sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Tuzla tatlandırın Yağı tavada ısıtın İnce kıydığınız soğanı ilave edip soteleyin Soğanlar hafif kızarınca kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip ateşi kapatın Karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın Çorbayı kaselere paylaştırın Sıcak servis yapın |
|
|
|