Sutereli Havuçlu Balık Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sutereli Havuçlu Balık ÇorbasıSutereli Havuçlu Balık Çorbası Tarifi - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Yapılışı - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Nasıl Yapılır - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Malzemeleri 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 soğan (ince doğranmış) 125 g kereviz (kabuğu soyulup, ince doğranmış) 1 patates (kabuğu soyulup, ince doğranmış) 2 su bardağı balık suyu 1 su bardağı süt (tercihen yarım yağlı) bir tutam kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber 1 iri havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış) 250 gram balık eti (beyaz renkli) 1 bağ suteresi (yalnız yaprakları) 2 tatlı kaşığı taze soğan (yalnız yeşil bölümleri; isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber (isteğe bağlı) Bir tencereye ayçiçeği yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları ve kerevizleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) pişirin Patatesleri ve balık suyunu katıp, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve karışımı 15 - 20 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sonra yeniden tencereye boşaltıp, karıştırarak süt, bir tutam kırmızıbiber ile beyazbiberi ekleyin ve bir kenara bırakın![]() Bir tencereye 2 su bardağı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca havuç şeritlerini koyup, 2 - 3 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, havuç şeritlerini delikli kepçeyle sütlü karışımın bulunduğu tencereye aktarın ve karıştırın![]() Küçük bir tencereye beyaz renkli balık etlerini ve 2 bardak su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısarak 3 - 4 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, balık etlerini ve haşlama suyunu, sütlü karışımın bulunduğu tencereye aktarın Tencereyi kısık ateşe oturtup, suterelerini ekleyerek karıştırın Çorbayı tereler yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) kısık ateşte ısıtıp (kaynamamalıdır), tencereyi ateşten alın ve çorbayı 4 çorba tabağına bölüştürün Taze soğanları (isteğe bağlı) ve 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi (isteğe bağlı) serpiştirip, servis yapın
|
|
|
|