Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kaşarlı Tombik PoğaçaPastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Tarifi - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Yapılışı - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Nasıl Yapılır - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Malzemeleri Malzeme Listesi: 4,5 Su B UnYarım Pk Yaş Maya1 Su B Sulu Yoğurt2 Çorba K Tereyağı1 Çay B Sıvıyağı1 Yumurta Tuz Aldığı Kadar Su İç Harcı İçin: 150 Gr Pastırma150 Gr Kaşar PeyniriÜzeri İçin: Yumurta Sarısı Susam Hazırlanışı: Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz Tuzu unun üzerine serpiyoruz Sulu yoğurt, sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve mayayı ortasına koyuyoruz Unu hiç almadan önce sıvıları karıştırıp mayayı çözüyoruz Sıvılar karıştıktan sonra unu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Kıvamı katı olursa ılık su katıp yoğurabiliriz Mayalanması için dinlendiriyoruz İç harcı için, pastırmayı doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz Kaşar peynirini rendeleyip karıştırıyoruz Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp oval bir şekilde elimiz büyüklüğünde açıyoruz Pastırmalı harcımızdan koyup hamurun kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz Oval bir şekilde elimizde yuvarlıyoruz Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Yumurta sarısının içine biraz sıvıyağ döküp karıştırdıktan sonra hamurların üzerine sürüyoruz Üzerine bıçak ile 4 tane çizik atıyoruz Biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
|
|