Çekirdekli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çekirdekli Ekmekayçekirdekli ekmek tarifi - çekirdekli ekmek nasıl yapılırMalzemeler: 1 paket kuru maya 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ay çekirdeği içi Aldığı kadar un Hazırlanışı: Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın ![]() Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın ![]() Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin ![]() Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın ![]() Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın ![]() Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|