Pilav Pişirmenin Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilav Pişirmenin Püf Noktalarıpilav pişirirken nelere dikkat edilmelidir - pilav nasıl pişirilir - pilav nasıl yapılır Pilav aslında çeşitleri ile, başlı başına bir yemektir İyi bir pilav yapabilmek için pirincin cinsi önemli olduğu kadar, aşağıda belirtile püf noktalarını da göz ardı etmemek lazım;Mutlaka bir ölçü pirinç, bir ölçü etsuyu veya su kullanmalısınız ![]() Pirinci ılık ve tuzlu suda en az 30 dk bekletmelisiniz![]() Pirinci süzdükten sonra nişastasının gitmesi için birkaç kez yıkamalısınız ![]() Pilavı sıvıyağ ve tereyağ ile karışık yapmalısınız ![]() Pirinci sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurmalısınız ![]() Pilavın suyunu ekledikten sonra tuzunu koyarken 1 adet kesme şeker ile 2-3 damla limon suyu ilave etmelisiniz Böylece pilavı beyazlatmış olursunuz![]() Pilav piştikten sonra tereyağını ortasına gömmelisiniz yada tereyağını başka bir kapta kızdırıp üzerine dökmelisiniz ![]() Pilavı pişirdikten sonra 15 dk demlenmesi için bekletmelisiniz![]() Pilavın iyi demlenebilmesi için üzerine ya 2 dilim bayat ekmek yada 2-3 kat kağıt peçete koymalısınız
|
|
|
|