Çabuk Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çabuk TatlıÇabuk Tatlı tarifi - Çabuk Tatlı nasıl yapılır Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 damla limon suyu 1 5-2 bardak unŞerbeti; 2 5 bardak şeker3 bardak su Hazırlanışı Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceğimiz için unu azar azar ekleyin Fındık büyüklüğünde yapın- çok büyüyor çünkü-yağlanmış tepsiye dizin 200 derecede iyice kızarana kadar pişirin![]() Şerbeti için şekeri ve suyu iyice çırpın Şeker iyice erisin Şerbet kaynamayacak sadece çırpılacak Fırından çıkan tatlıyı kapaklı bir kaba alın,çırpılan suyu üstüne dökün Tatlı çabuk soğuduğu için 1 saat içinde servis yapabilirsiniz Bu tatlının görüntüsü kemalpaşaya benziyor ama tadı daha güzel emin olun Herkese afiyet olsun
|
|
|
|