![]() |
Saray Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray BohçasıSaray Bohçası Tarifi - Saray Bohçası Yapılışı - Saray Bohçası Malzemeleri Malzemeler 4 adet yufka 1 su bardağı kaşar rendesi İç harcı için: Yarım kilo tavuk göğsü 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet kuru soğan 1 kâse bezelye 1 yemek kaşığı salça veya 1-2 tane domates Tuz, isteğe göre kimyon, karabiber, kekik Beşamel sos için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tepeleme un 1 tatlı kaşığı margarin Tuz Hazırlanışı Yufkayı düz bir zemine yayın üzerine yağ sürüp, ikinci yufkayı da onun üzerine koyun, ona da yağ sürdükten sonra yufkayı 8 eşit üçgen parça olacak şekilde bıçakla kesin ![]() Üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığınız iç harcından 3-4 kaşık koyup bohça gibi katlayın(ben bu işlemi kâsenin içinde yapıyorum) ![]() ![]() ![]() ![]() Garnitür: Patates ve havuçları küp küp doğrayın, bezelyelerle beraber haşlayın(bezelyeleri konserve kullanacaksanız haşlamanıza gerek yok) ![]() ![]() İç harcı: Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini yağda soğanla beraber kavurun ![]() ![]() ![]() Beşamel sos: İki bardak sütün içine iki kaşık un ve 1 kaşık yağ koyup koyulaşana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|