Kıymalı Ay Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Ay Çöreğiİç malzemesi: •200 gr kıyma•1 adet soğan•1 çay kaşığı tuz•1 çay karabiber Hamuru: •3 adet patates•200 gr oda sıcaklığında margarin•1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)•1 tatlı kaşığı tuz•1 paket kabartmatozu•4 5 su bardağı unYapılışı:1 Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın 2 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin 3 Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun 4 Hamuru 6 eşit parçaya bölün Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün 5 Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin 6 Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin 175 derece fırında 20-30 dak pişirin
|
|
|
|