![]() |
Zahterli Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zahterli Pidekilis mutfaği - yöresel yemekler - pide tarifi - antep yemekleri Malzemeler: 3 Yemek kasigi kuru kekik 3 Yemek kasigi sumak 3 Yemek kasigi susam ( kavrulmus olmasi guzel oluyor) 1 Cay bardagi zeytin yagı Hamur malzemesi: 2 ![]() 1 Su bardagi ilik su 2 Yemek kasigi zeytinyagi 1 tatli kasigi seker 1 tatli kasigi tuz 1 Yemek kasigi kuru maya Once hamur malzemesi karistirilip mayali guzel bir hamur elde edlilir ![]() ![]() ![]() ![]() Uzerine malzeme icin sumak, zeytinyagi, kekik, susam hepsi karistirilir, arzu edilirse tuz eklenir ![]() Pasta tabagi buyuklugunde hamur acilip uzerine zahter surulur, teflon kapakli tava icinde hafif atesde alti kizarincaya kadar pisirilir ![]() Peynirli Ic malzeme icin: 200 Grm kadar beyaz peynir 1 Yemek kasigi biber salcasi 2 Carliston yesil biber 1 domates Hepsi karistirilip yine hamur uzerine surulup tava icinde pisirilir ![]() Onemli Not; Tavanin altini yaglamaniza gerek yok cunki zahterden akan yaglar yetiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|