Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pide, zahterli

Zahterli Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zahterli Pide



kilis mutfaği - yöresel yemekler - pide tarifi - antep yemekleri



Malzemeler:


3 Yemek kasigi kuru kekik

3 Yemek kasigi sumak

3 Yemek kasigi susam ( kavrulmus olmasi guzel oluyor)

1 Cay bardagi zeytin yagı


Hamur malzemesi:


25 Su bardagi un

1 Su bardagi ilik su

2 Yemek kasigi zeytinyagi

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

1 Yemek kasigi kuru maya


Once hamur malzemesi karistirilip mayali guzel bir hamur elde edlilir Hamur beklemesi icin sicak ortama konulup 15 saat bekletirli Hamur kabardikdan sonra ufak limon buyuklugunde parcalara ayrilip yuvarlanir uzerine nemli bez ortulup 10 dakika daha dinlendirilir

Uzerine malzeme icin sumak, zeytinyagi, kekik, susam hepsi karistirilir, arzu edilirse tuz eklenir

Pasta tabagi buyuklugunde hamur acilip uzerine zahter surulur, teflon kapakli tava icinde hafif atesde alti kizarincaya kadar pisirilir

Peynirli Ic malzeme icin:


200 Grm kadar beyaz peynir

1 Yemek kasigi biber salcasi

2 Carliston yesil biber

1 domates


Hepsi karistirilip yine hamur uzerine surulup tava icinde pisirilir

Onemli Not; Tavanin altini yaglamaniza gerek yok cunki zahterden akan yaglar yetiyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.