Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düdüklü, kullanımı, tencere

Düdüklü Tencere Kullanımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencere Kullanımı



düdüklü tencere kullanırken nelere dikkat etmeliyiz - düdüklü tencere kullanımı hakkında
Son yıllarda çıkan değişik kullanım özellikleri ve geliştirilen güvenlik özellikleri sayesinde artık mutfaktaki en büyük yardımcımız düdüklü tencereler oldu

İlk tanıdığımız düdüklü tencereler buhar çıkışı ile düdük sesine benzeyen bir ses çıkaran, lastiğini sürekli değiştirmemiz gereken, dikkatli kullanılmazsa patlama tehlikesi olan basınçlı tencerelerdi Artık ilerleyen teknoloji sayesinde daha sessiz, lastik değiştirme sorunu olmayan, zaman kontrollü, kolaya açılıp kapanabilen kapaklar hatta bir değil çift emniyetli düdüklü tencereler var


Ne olursa olsun bu basınçlı tencerelerde yine dikkat edilmesi gereken birçok özellik var İşte bunlardan bazıları;


Düdüklü tencereler suyla çalışır Kaynayan suyun oluşturduğu basınçla yemekler daha kısa sürede pişerler Herşeyden önce mutlaka düdüklü tencereye yeterli su konulmalıdır


Düdüklü tencereye konulan gıdalar ve tabiki su genel olarak tencere yüksekliğinin üçte ikisini geçmemelidir


Düdüklü tencereyi yerleştireceğiniz ocağın tencerenin tabanından dışarı taşmaması gerekir Ateş hiçbir zaman tencere tabanını taşmamlıdır Elektrikli ocaklarda ise ocağın çapı tencerenın tabanından küçük olmalıdır


Eski tip düdüklü tencere kullanıyorsanız, kapaktaki buhar çıkışlarını mutlaka kontrol etmelisiniz Br iğne yardımı ile buhar çıkışlarını temizlemelisiniz


Yine eski tip düdüklü tencerelerde buhar ve ses çıkışı ile beraber kapakta bulunan oynar subap aşağı indirilir Bu şekilde pişme sırasında tencereden dışarı az miktarda buhar çıkarak patlama tehlikesi ortadan kalkar Aynı zamanda pişme zamanını bu andan itibaren ayarlayabilirsiniz


Düdüklü tencereleri yemek piştikten sonra ateşten alsanız bile kapak açılana kadar yemek pişmeye devam eder Bu süreyide göz önüne alarak yemeğinizin pişme süresini ayarlayın


Düdüklü tencerelerde pişme bittikten sonra kapağı hemen açamazsınız İçindeki basınç azaldıktan sonra açabilirsiniz Bu süre sırasında yemek pişmeye devam edecektir Artık bazı düdüklü tencerelerde basınç göstergeleri bulunmaktadır

DÜDÜKLÜ TENCEREDE NE PİŞİRİLİR?


Düdüklü tencerede aslında birçok yemeği süresini ayarlayarak pişirebilirsiniz


En çok pişirilen yemekler kuru fasulye, barbunya, nohutdur Bunun yanında et yemekleri, tavuk, sebze haşlamaları, çorbalar, mısır haşlaması yapabilirsiniz


Taze fasulye, dolma gibi birçok yemeği rahatlıkla bu düdüklü tencerelerde pişirebilirsiniz Tek dikkat etmeniz gereken pişme süresinin kısaldığını unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.