Akdeniz Gülü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz GülüMalzemeler 500 gr un 250 gr margarin 5 adet yumurta (3 adedi hamura katılacak) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 100 gr irmik 150 gr pudra şekeri Şurubu için ; 750 gr toz şeker 1 litre su Yapılışı 500 gr unu eleyerek genişçe bir kabın içine alıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarini unun ortasına koyun 3 yumurtayı, kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, 100 gr irmiği ve yeterince pudra şekerini katarak hamuru yoğurun (Ancak bu hamur çiğ köfte gibi güç kullanılarak değil adeta parmak uçları ile nazikçe (!) yogurulmalıdır ) Yarım saat buz dolabında dinlendirdikten sonra hamuru serçe parmağı kalınlığında, 10 - 15 cm uzunluğunda çubuklar haline getirip, ucunu merkez yaparak, hamuru kendi etrafında döndürün Her bir tatlıyı fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştirin Ayrımış olduğumuz 2 yumurtanın beyazlarını atıp, sarılarını fırça ile tatlıların üzerine sürün Diğer yandan 1 litre su içinde, 750 gr toz şekeri ısıtarak eritin Tepsiyi 180 derece fırının orta katına sürün Tatlılar koyu pembe bir renk alana kadar, 35-45 dakika pişirin![]() Pişen sıcak tatlı hamuru üzerine, kaynar halde şurubu döküp, soğumaya bırakın Kaymak veya hindistancevizi rendesi ile servis yapın![]() ![]()
|
|
|
|