Balkabaklı Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı TartBalkabaklı Tart Tarifi - Balkabaklı Tart Yapılışı - Balkabaklı Tart Nasıl Yapılır - Oktay Usta Balkabaklı Tart Malzemeler : 2 Su B Un3 Çorba K Toz Badem1 Yumurta 125 Gr Tereyağı4 Çorba K Pudra Şekeri1 Pk Vanilya1 Çay K Kabartma TozuYarım Çay B Soğuk SuKabak İçin: 500 Gr Balkabağı6 Çorba K Toz ŞekerKreması İçin: 1 Su B Süt1 Çay B Toz Şeker1 Çorba K Tepeleme UnÜzeri İçin: Köpürtülmüş Şanti Yeşil Fıstık Hazırlanışı : Balkabağını doğrayıp tencereye koyuyoruz Ocağın üzerine alıyoruz Üzerine toz şekerini döküyoruz Kendi suyu ile kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişiriyoruz Unu karıştırma kabına alıyoruz![]() Tereyağı, toz badem ve pudra şekerini döküyoruz Yumurtayı kırıyoruz Vanilya, kabartma tozu ve soğuk suyu döküp yoğuruyoruz Hamuru tezgahın üzerine alıp merdane ile kalıbına göre açıyoruz Tart hamurunu kalıbın içine koyup bastırıyoruz![]() Dondurucuda 10 dakika dinlendiriyoruz Dondurucudan çıkartıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Kreması için, şeker ve sütü tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz![]() Şeker eriyene kadar pişiriyoruz Unu ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Pişen balkabağını püre haline getirip soğuyan krema ile karıştırıyoruz Pişen tart hamuru ılıdıktan sonra üzerine balkabaklı kremasını sürüyoruz![]() Köpürtülmüş şanti ve yeşil fıstık ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz
|
|
|
|