Avcı Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Böreği Tarifiavcı böreği nasıl yapılır - avcı böreği - avcı böreği yapılış tarifi Malzemeler İçi İçin: 2 Adet Tavuk Göğsü, 2 Adet Soğan, 3 Adet Sivri Biber, 1 Çorba Kaşığı Margarin, 1 Demet Maydanoz, Tuz ![]() Sos İçin: 250 gr Yoğurt, 1 Diş Sarmısak, 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane, 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu ![]() Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ ![]() Yemeğin Tarifi Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayın Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın 1 Çorba kaşığı margarini tavada eritin Küçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alın Renkleri değişene dek kavurun Tavuk etini de ekleyin Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin![]() Ateşten indirerek,soğumaya bırakın Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirin Bir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırın Kestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyun Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın![]() Sos için: Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırın Sonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyin Böreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak ,servis yapın
|
|
|
|