Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asker, meçhul, tankı, uçuran

2 Tankı Uçuran Meçhul Asker

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2 Tankı Uçuran Meçhul Asker

"20 Temmuz 1974 Türk amfibi alayı dalga dalga Girne'nin batısındaki Pladini (Yavuz) Plajı'na çıkar Çatışma başlayıp gittikçe şiddetlenecektir Rum ve Yunan birliklerinin karşı taarruzuna öncülük etmek üzere Girne yönünden üç, Karava yönünden dört T-34 tankı çıkarma birliklerimizin üzerine gelmeye başlar Arazinin yapısı ve ağaçlı olması, tankların imhasını engellemekte, tanklar ateş ederek çıkarma birlikleri komutanlığı karargâhına yaklaşmaktadır Birkaç yüz metre kalmıştır karargâha

Durum kritiktir

Bu sırada geri hizmet birliklerinde görevli bir erin hiç telaş etmeden yola çıktığı görülür Tankların geldiği yolun ortasında durur Elinde nisangâhı kırık bir roketatar vardır Çekilmesi için kendisini uyaranları duymaz ya da duymazdan gelir Roketatarı sükûnetle omzuna yerleştirir En öndeki tanka nişan alır Tetiği çeker

Tank müthiş bir patlama ile parçalanır Bir an sonra ikinci tank da alevler içinde kalır Öteki tanklar hızla geri çekilirler

Durum tersine dönmüştür"

Kaynak: Mesut Günsev, 20 Temmuz 1974 - Şafak Vakti Kıbrıs

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com