![]() |
Kur'an-ı Kerimde Geçen Çocuk İsteme Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-ı Kerimde Geçen Çocuk İsteme DualarıEy Rabbimiz! İkimizi de sana teslim olanlardan kıl; soyumuzdan da sana boyun eğen (müslüman) bir ümmet meydana getir; bize ibadet yer (ve usûl)lerini göster, (kusurlarımızı affedip) tövbemizi kabul buyur ![]() ![]() Bakara Suresi – 128 Orada Zekeriyya, Rabbine (şöyle) dua etti: "Ya Rabbi! Bana kendi katından çok temiz bir nesil (çocuk) bahşet ![]() Ali İmran Suresi – 38 Sizi bir tek nefisten (Âdem'den) yaratan, (gönlü) onunla huzur bulsun diye eşini de O'(nun özünden/cinsi)nden var eden O'dur ![]() ![]() ![]() A'raf Suresi – 189 "Ey Rabbim! Beni ve neslimden (gelenleri) de namazı gereği gibi kılanlardan eyle ![]() ![]() İbrahim Suresi - 40 Ve onlar ki: "Ey Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve nesillerimizden gözler(imizin) nuru (olacak iyi insanlar) lütfet ve bizi (fenalıktan) sakınanlara rehber yap" derler ![]() ![]() Furkan Suresi – 74 "Ya Rabbi! Gerek bana, gerek anne ve babama verdiğin nîmete şükretmemi, razı olacağın iyi iş yapmamı bana ilham et (ve beni muvaffak kıl) ![]() ![]() ![]() (Ahkaf Suresi – 15 ![]() Zekeriyya'yı da (hatırla!) Hani o Rabbine: "Rabbim! Beni tek başıma (evlatsız) bırakma, gerçi (vermesen de) sen, varislerin en hayırlısısın" diye niyaz etmişti ![]() "Ey Rabbim! Bana iyilerden (salih evlat) lütfet!" diye dua etti ![]() Saffat Suresi – 100 Allah c ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|