Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulmak, getirmek, kabul, kalplerde, kimseyi, yanına

Kalplerde Kabul Bulmak ve Bir Kimseyi Yanına Getirmek için...

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

kızlar bakın sıze ne soylucem ben de daha nıkac gun oncesıne kadar sızın gıbıydım ıkı yıl maddı manevı emek verıp cok sevdıgım ınsan tarafından terkedılınce kı ben bu kısıyı askerlıkte de bekledım hemen gerı donmesı ıcın dusunmeye baslamıstım ama anladım kı dunyaya bı kere geldık ve gıden bızım zamanımız oluyor kendıme deger vermeye calıstım iş basvurusu ıcın gıdıp gorustum cok ıstedıgım bı yere kabul edıldım ve su an bugunlerde benı cok etkıleyen bı ınsanla tanıstım su an kendımı oyle ıyı hıssedıyorum kı onu onemsemıporum ve emınım kı sız pesınden kosmazsanız o kısı zaten sızın kıymetınızı anlıcaktır evet tabıkı dua edelım ama hayatı ertelemeyın lutfen ve kendıınızı yinelemekten vazgecın kenızı yenileyerek zaman gecırın o zaman kazanan sız olacaksınız kızlar emın olun kacan kovalanır
Rabiaserkan Nickli Üyeden Alıntı

iinş işe yarar inş gelir bende başlıcam aff afff

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

suspus Nickli Üyeden Alıntı

yav inanın ne diyeceğimi bilmiyorumtamamen başka konulardan bahsediyorumben bir insanı dualarla kendine aşık etmeye çalışmanın yanlış oldugunu söylüyorumsiz bana neler söylüyorsunuzher zaman dua ederim elbette ama allhım bu kız bana deli gibi aşık olsun diye değilanlatmak istediğim bu

--- Sonraki mesaj ---

emin olun tahmin edeceğiniz acılardan çok büyüklerini yaşadımallaha dua ettim beni acıdan kurtar diyeve beni kurtardı yardım ettiama ben bu insan bana aşık olsun geri dönsün diye dua etmedim

--- Sonraki mesaj ---

sadece çaresiz kaldığımda değil her zaman dua ederim yalvararak ama siz konuyu anlamamakta ısrar ediyorsunuzben dua etmeye karşı değilim anlayın artık şununasıl karşı olabilirim ki bunu nasıl düşünürsünüz

Ben seni anliyorum suspus Bir insanin iradesine dua ile de olsa hukmetmek yanlis diye dusunuyorsun Sonucta gercek su ki, hicbir dua bosa gitmiyor Herseyin bir olus zamani var Daha once baska bir yerde de yazmistim Bu dunyadaki zaman kavrami ile dunya disindaki zaman ve ahiretteki zaman kavramlari birbirlerinden farkli algilanir Bu gercek Kur'an-i Kerim'de de bildirilmistir Oldukten sonra ruhun bir gunde yukseltilecegi fakat dunya yili nazarinda elli bin yila denk geldigi, seklinde Bunu baska sekillerde aciklayan bilim adamlari da olmustur, ornegin Albert Einstein, Izafiyet Teorisi ile Dualar Allah'in izniyle mutlaka kabul olur Onemli olan arinmis bir kalp ile Allah'u Teala'dan hayirlisini istemek O gelsin, bu gelsin seklinde degil de, kulluk geregi haddimizi asmadan, tam teslimiyet hali icerisinde Suphesiz bu tam teslimiyet halinde ha$a isyan yoktur Cenab-i Hak ne eylerse guzel eyler diyip her sart ve durumda Allah'in takdirine isi birakmak vardir, sonsuz bir guvenle
Lakin, arkadaslari da anliyorum A$k acisi da zordur Ben de ya$adim bu aciyi, kendimden biliyorum Bazen insan bilse de karsisindaki kendi icin hayirli degil, oyle bir sevdaya tutulmustur ki, yuregi sıkı$ır Kur'an'da bu bile mevcuttur; lakin be$er In$irah Suresi( Bismillahirrahmanirrahim,

Elemneşrahleke sadrek 1Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
Ve adağna anke vizrek,2Ve yükünü indirip-atmadık mı?
Ellezi engada zahrek 3Ki o, senin belini bükmüştü;
Ve refağna leke zikrek 4Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
Feinne maal usri yüsran5Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır
Inne maal üsri yüsra feiza ferağte fensab ve ila rabbike ferğab
6Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır
7Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et
8Ve yalnızca Rabbine rağbet et)

okumaz, yerine, hayirsizi hayirlara cevirtmek ister Veya incinmistir, incitilmistir Veya kapanmayan defterler, hesaplar, muhasebeler vardir Bunun icin yalvarir durur Allah'a Niyetim guzel der, hayirli bir is icin istiyorum der Amma velakin, Kur'an-i Kerim'de de der ki, "sizin icin birsey hayirli gibi gorunebilir ama degildir; veya hayirsiz gibi gorunen sey sizin icin hayirlisidir Siz bilmezsiniz, Allah bilir" Yine de tum bunlari bilip de cani gonulden salih bir kalp ile yalvariyorsa Allah'a o zaman onun da elbet Allah katinda ayri bir yeri vardir Bu, bazi arkada$larin yukarida bahsettigi gibi ha$a $irk ko$maya girmez diye du$unuyorum Ama yine de, bence en guzeli sabredip Allah'a havale etmek Cunku Allah bizi bizden iyi tanir, bilir Dualarimizi elbet ki bilir (Allah'ul Semi: Semi : Herşeyi layıkıyla duyan) Biz kendimize kiyariz, nefsimizin kurbani olup kendimize eziyet ederiz ancak Allah'u Teala bize merhamet eder, diledigimizi diledigimiz anda vermez (Allah'ul Muahhir: Muaahhir : Dilediğini bir hikmetten dolayı erteleyen)

Fakat insanoglu sabirsizdir

Hayattaki en zor mucadele insanin kendi nefsi ile savasidir

Allah'im nefsimin kendi kendime ettigi zulumden sana siginirim

"EY NEFSİM !!
görüyorum ki,ölümü kendine uzak sanmaktansınbilmez mısın ki,ölümün zamanı ve mekanı yoktur !
ecel askerleri gelmeye görsünseni almadan gitmezler bir yere
cennet ve cehennem hep senin için bunların unutmuş gibisin
sana da kefen biçilecek,seni de musalla taşına koyacaklar
sende tabuda koyacaklar ve sende mezar denen azap kuyusuna
gömüleceksin
başkalarına sorulan sualler sana da sorulacakyoksa ölünca kurtulacağını saniyorsun?
ne kurtuluşu? başı boş mu sandın kendini ?
ey dünya müptelası nefsim !
yeter artık !dünyayı çıkar kalbinden
unuttunmu yoksa o kalbinin SAHİBİNİ ? unuttumu SAHİBİNİ ?
niçin SAHİBİNE ihanet ediyorsun ?
niçin o YÜCE İSİMLE anmaktan gafilsin ?
kalbin ALLAH'ın evidirALLAH'ın evine O 'NUN düşmanlarını,na-mahremleri,sahte sevgilileri sokmaya ne hakkın var ?
buna nasıl cür'et edebiliyorsun ?
utanmiyorsun RABBİN 'den ?
BEYTULLAHI ardıye mi sandın sen ,her geleni oraya sokuyorsun ?
nefsim yeter artık !bu ihtiraşın,aldanışın,ve gafletin sonu mutlaka kötü olacak
EY YÜCELER YÜCESİ RABBİM !NEFSİM YÜZÜNDEN HELAK OLMAKTAN SANA SIĞINIRIM !
BEN NEFSİME DEĞİL,SAATLERCE SANA SECDE ETMEK İSTİYORUM !
SENİN istediğin bir kul olmak,ve SENDEN gayrısını sevmemek istiyorum
ne zaman bunu yapmak istedimse hep önüme azgın nefsim çıktı
kurtar beni ALLAH 'IM !
NE OLUR BENİ NEFSİM ŞERİNDEN KURTAR
AMİN ! "

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

mina306 Nickli Üyeden Alıntı

Emeğine ve yüreğine sağlık kardeşim Çevşeni Kebir En büyük dua kitabıdır Her bir sıkıntı için birebirdir Kardeşim Kalbinde Muhabbet, sevgi, aşk, gibi duygular bulunmayan insan zaten çöl gibidir Orada ancak kaktüs yetişir Muhabbet, sevgi ve aşk gibi duygular bulunan kimsede çöldeki vahha gibidir Bilmiyorum biz nalınının tokasına varana kadar Allah'tan isteyin diyen bir Peygamberin ümmetiyiz Sevdiğine kavuşmayı istemek doğru olmasa idi eğer Yakup AS Yusuf AS kavuşmak için Rab'bine dua edermiydi hiç Dua edip hayırlısı ile kavuşmayı dilemek bence çok güzel Fakat bir takım işlemlerle karşı tarafın iradesine müdahalede bulunarak onun sana dönmesini sağlamak ise kesinlikle yanlıştır ve büyük günahlardandır Cenabı Rabbil Aleminden hayırlısı ile herkezi sevdiğine kavuşturmasını niyaz ediyorum Selametle

Allah razı olsun kardeşimÇok teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Emeğine ve yüreğine sağlık kardeşim Çevşeni Kebir En büyük dua kitabıdır Her bir sıkıntı için birebirdir Kardeşim Kalbinde Muhabbet, sevgi, aşk, gibi duygular bulunmayan insan zaten çöl gibidir Orada ancak kaktüs yetişir Muhabbet, sevgi ve aşk gibi duygular bulunan kimsede çöldeki vahha gibidir Bilmiyorum biz nalınının tokasına varana kadar Allah'tan isteyin diyen bir Peygamberin ümmetiyiz Sevdiğine kavuşmayı istemek doğru olmasa idi eğer Yakup AS Yusuf AS kavuşmak için Rab'bine dua edermiydi hiç Dua edip hayırlısı ile kavuşmayı dilemek bence çok güzel Fakat bir takım işlemlerle karşı tarafın iradesine müdahalede bulunarak onun sana dönmesini sağlamak ise kesinlikle yanlıştır ve büyük günahlardandır Cenabı Rabbil Aleminden hayırlısı ile herkezi sevdiğine kavuşturmasını niyaz ediyorum Selametle
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

recai Nickli Üyeden Alıntı

Anlamını ve kaynaını yazarmısınız

kaynağı Büyük Cevşen'de yer alıyoranlamı aldığım yerde yazmıyor ama türkçe meailli cevşenlerden bulabilirsiniz

--- Sonraki mesaj ---

okuyan bütün arkadaşlara kesinlikle devam etmelerini öneriyorumBenim hayatta en çok korktuğum şeylerden biridir insanların vebalini almak gerçketen emin olmadığım bir bilgi olsa burada hiçbir şekilde paylaşmazdımben de okudum ve gerçekten karşılığını alıyorumRabbim inasanları bazı sınavlardan geçirir ve bunlar vesilesiyle bizler Rabbimize daha çok yaklaşırızBiz herşeyi hayırlısıyla Allah'tan istiyoruz ve Rabbimizde bunu istemiş zatenben kimse eleştiri yapmasın demiyorum isteyen hrkes fikrini sunabilir ama burda okuyan arkadaşlarımızın vesveseye kapılmalarını istemiyorum inanarak içten okuyun lütfenRabbim hepimizin yardımcısı olsunbizim yüreklerimizde Allah aşkı dolu biz onun vesilesiyle onun sevgisiyle onu yarattığı kulu da seviyoruzhem dünyamız hemde ahiretimiz için salih insan olup sevdiğimiz insanın da bizi sevmesini istiyoruzAllah'a emanet olun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

sevgili ayşe gül bende okudum şimdi yazısını arkadaşın aynı şeyi düşündüm hayatının sonuna dek herşeyin güllük gülistanlık olacağını zannediyor yada ciddi anlamda gerçek anlamda birini sevmemiş bizim yaşadıklarımızı yaşamadan yani çok büyük bir acı yaşamadan ne sizi ne beni anlayabilir allah etmesin de önce o büyük sevgiyi yaşamalı ki bizi anlasın bu arada sölediğinizi bende yapacağım işallah bana da nasip olur
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

niye anlamamakta ısrar ediyosunuz anlamıyorumzaten sizin yazdığınız bütün yorumları okudum hemen hemen bütün konularda insanlara aynen burdaki gibi yorumlar yazmışsınızherkese Allah'tan korkunuz yokmu diye yazılar yamışsınızŞimdi daha iyi anlıyorum ki sorun tamamen kendinizle ilgilibakıyorum da kendinize çok güveniyorsunuz o sevdiğiniz insanlar ömür boyu yanınızda olacak diye birşey yok bir gün yanınızdan uçup giderlerse Allah'a onlarla görüşmek için dua etmeyinyoksa bu sizin fikirlerinize ters düşerDua etmekten bahsediyoruz her ne olursa olsun iyi niyetle temiz kalple gönlünüzden geçeni istemekten daha güzel ne olabilirlütfen bu konuda biraz daha düşünün ve öyle yorum yazın derimSelametle inşallah
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Cevşende çok gizli sırlar mevcutturKalplerde Kabul bulmak ve Bir kimseyi yanına getirmek için şu dua okunurokuma sayısı ve saati yokturistediğiniz zaman istediğiniz kadar okuyabilirsinizbende şimdi okumaya başlıyorumBir yakınım verince bu duayı hemen Sizlerle de paylaşmak istedim

"Allahümme inni es'elüke bismike ya Hannan, ya Mennan, ya Deyyan, ya Burhan, ya Rıdvan, ya Sultan, ya Gufran, ya Subhan, ya Müste'an, ya Za'l-menni ve'l-beyan Subhaneke ya la ilahe illa ente el-gavsa el-gavsa hallisna mine'n-nar"

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorumAllah yardımcımız olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com