![]() |
Zirva Pekmezli Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zirva Pekmezli AşureZirva Pekmezli Aşure Zirva Pekmezli Aşure Tarifi - Zirva Pekmezli Aşure Nasıl Yapılır - Zirva Pekmezli Aşure Malzemeleri Zirva Pekmezli Aşure Malzemeler Nişasta buğday (1 su bardağı) 100 gr ![]() Kuru kayısı 100 gr ![]() Kuru incir 100 gr ![]() Çekirdeksiz kuru üzüm, İzmir üzümü 100 gr ![]() Hurma 100 gr ![]() Üzüm pekmezi (1 su bardağı) 150 gr ![]() Toz şeker (1,5 su bardağı) 250 gr ![]() İçme suyu (7 su bardağı) 1,5 litre Çam fıstığı (2,5 çorba kaşığı) 50 gr ![]() Hazırlanışı Bir akşam önce kayısı, üzüm ve incir ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Pekmez ve meyveleri pişmekte olan nişastaya ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|