![]() |
Siyah Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siyah AşureSiyah Aşure Aşure Nasıl Yapılır - Siyah Aşure Tarifi Kullanılacak malzeme: 1 ![]() 3/4 kahve fincanı pirinç, 30 bardak su, 2 ![]() 150 gram sultanî üzüm, 25 gram kuş üzümü, 100 gram badem içi, 100 gram ceviz içi, 50 gram fındık, 50 gram kuru kayısı, 100 gram incir, 1 kahve fincanı gül suyu, 3 baş karanfil, 1 ![]() ![]() Üstünün süsü için: 1 narın tanelenmiş içi, 25 gram ceviz içi, 25 gram badem içi, 10 gram kuş üzümü veya 25 gram sultanî üzüm ![]() Yapımı: Pirinçle buğdayı bir gece önceden suya koyup ıslatmalı ![]() ![]() ![]() Buğdayla pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar yani 6-7 saat kadar pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bu miktardan fazlaysa tencerenin ağzını açık olarak tekrar ateşe koymalı ve kaptaki buğday özlü su 14 ![]() ![]() ![]() Şekerli buğday özlü su kıvamını bulunca buna küçük parçalara doğranmış incirle kayısıları, kavrulmuş fındık içiyle badem içini, sultan? üzümü, kuş üzümünü, küçük parçalara doğranmış ceviz içini, karanfilleri, zencefili ve gül suyunu katmalı ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|