Acılı Mantı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Mantı MakarnaAcılı Mantı Makarna Acılı Mantı Makarna Tarifi - Acılı Mantı Makarna Nasıl Yapılır - Acılı Mantı Makarna Malzemeleri Acılı Mantı Makarna 400 gr mantı makarna1 adet kırmızı dolmalık biber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay bardağı yeşil zeytin 1 baş soğan 3-4 diş sarmısak 50 gr kıymaYeterince tuz, biber ve zeytinyağı YAPILIŞI: Yeteri kadar tuzlu suda makarnanızı haşlayınız Makarnanın biraz diri kalması için 8-10 dakika kadar haşlamanız yeter Bu ara kırmızı dolmalık biberi yıkayıp tohumlarını çıkarınız Keskin bir bıçakla incecik uzunlamasına kıyınız Bir kenarda bekletiniz Sarımsakları ayıklayıp pirinç büyüklüğünde keskin bir bıçakla ufalayınız Soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayınız 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçasını sulandırınız Hepsini bir çorba kaşığı zeytinyağında çevirerek öldürünüz İçine kıymanızı katıp suyunu çekene kadar pişiriniz Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp onları da ince ince kıyınız Makarnanız haşlanınca bir kevgire boşaltarak suyunu süzünüz Sıcak makarnaları soğuk sudan geçirmeden çukur ve sıcak bir kaba dökünüz Hemen hazırladığınız soğanlı salçayı makarnanın üzerine döküp tahta kaşıkla iyice karıştırınız İnce kıydığınız kırmızı dolmalık biberleri ve yeşil zeytinleri ilave edip, arzunuza göre kırmızı biber, zeytinyağı döküp sıcak sıcak ikram ediniz![]() |
|
|
|