Hatay Usulü Sebze Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü Sebze ÇorbasıHatay Usulü Sebze Çorbası Hatay Usulü Sebze Çorbası Tarifi - Hatay Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - Hatay Usulü Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak MALZEMELER (4 Kişilik) 1 su bardağı kıyılmış lahana 1 yaprak pazı ½ su bardağı karnabahar 2 çorba kaşığı suda bekletilmiş pirinç 1 litre kemik suyu 2 çorba kaşığı sade yağ ½ su bardağı haşlanmış mercimek 1 adet pırasa YAPILIŞI Tencereye bir kaşık sade yağ koyulup ısıtılır Üzerine lahana eklenerek öldürülür Daha sonra karnabahar, halka doğranmış pırasa ve ince şeritler halinde doğranmış pazı eklenerek bir iki kez çevirilir Üzerine kemik suyu eklenir Kaynamaya başlayan suya önce pirinç, daha sonra mercimek eklenerek tümünün pişmesi tamamlandıktan sonra ateşten alınır Bir tavaya geri kalan yağ ve toz biber eklenerek kızdırılır Çorbanın yüzüne gezdirilerek sıcak servis edilir
|
|
|
|