![]() |
Kapari Sos Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapari Sos Tarifi2 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı un 350 gr (2 su bardağı) hazır yada evde yapılmış sıcak tavuk suyu 2 tatlı kaşığı sirke 1 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1+1/2 çorba kaşığı kapari 1+1/2 çorba kaşığı krema Bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu yavaş yavaş katınız ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak sosu kaynatınız ![]() ![]() Sosu ateşten alıp kremayı kattıktan sonra, ısıtılmış bir sosluğa dökerek servis ediniz ![]() Not: Çabuk ve kolay hazırlanan bu kremamsı sos, genellikle kuzu haşlamalarda kullanılırsa da, haşlama tavukla birlikte de sunulabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|