Böbrek Sote |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek SoteMALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) 3 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 3 Orta Boy Domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası (2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış) 2 Su Bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 4 Çorba Kaşığı Tereyağ 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Kahve Kaşığı Kekik HAZIRLANIŞI Böbrek sote malzemesinin çok kolay bulunabilir ve ucuz olmasının yanısıra, kolay bir tarif olması nedeniyle, aile sofranıza sık sık çıkarabileceğiniz lezzetli bir yemektir ![]() Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz ![]() Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz Tavadaki rafine yağı dökünüz![]() Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak~ sıcak servis ediniz
|
|
|
|