Yumurta Kroketi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta KroketiMALZEMELER 8 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin 7 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu Kızartmak İçin Sıvıyağ Birkaç Dal Dereotu Tuz, Karabiber, Pulbiber HAZIRLANIŞI Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın![]() Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin Azar azar sütü ilave edip karıştırın İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın![]() Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice çırpın Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin![]() Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|