Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise Mehmet’in böldüğü gibi bölebilirsiniz ![]() Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz 10 dk mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım![]() Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz ![]() Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim![]() Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir
|
|
|
|