![]() |
Katalan Usulü Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katalan Usulü Dil BalığıKatalan Usulü Dil Balığı Katalan Usulü Dil Balığı Tarifi - Katalan Usulü Dil Balığı Yapılışı - Katalan Usulü Dil Balığı Nasıl Yapılır - Katalan Usulü Dil Balığı Malzemeleri 4 enginar 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 2 dilbalığı filetosu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı limon suyu 1 su bardağı balık suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 125 gr mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 1+1/4 su bardağı sıcak Beşamel sos Enginarları pişirmek için, saplarını kesip, kalın dış yapraklarını ayıklayınız ![]() ![]() Enginarları büyük bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek kadar su koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kesme tahtasmda dilbalığı filetolarına geri kalan tuzu, karabiberi ve limon suyunu serptikten sonra, rulo biçiminde sarıp, iple bağlayarak yada kürdan batırarak bu biçimde kalmalarını sağlayınız ![]() Dil balığı rulolarını orta boy bir tencereye koyup üstüne balık suyunu dökünüz ![]() ![]() Enginarlar ve balıklar pişmeden 5 dakika önce, mantarları hazırlayınız ![]() ![]() ![]() Enginarlar pişince ateşten alıp, kağıt peçete üstünde suyunu süzdürünüz ![]() ![]() Enginarları ısıtılmış bir servis tabağına yerlestirip her birinin içine pişirdiğiniz mantarlardan koyarak üstlerini sıcak Beşamel sosla örtünüz ![]() Balıkların piştiği tencereyi ateşten alıp, bir delikli kepçeyle balıkları bir servis tabağına alınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|